3rd Australian National Hindu Conference focus on Serving Australia

 

Vishva Hindu Parishad of Australia welcomes all to the 3rd Australian National Hindu Conference entitled “Serving Community ”“ Serving Australia ” that will be held on 26th & 27th April 2014 in Sydney at Novotel, 350 Church Street, Parramatta, Sydney.

There are many Temples, Organisations, Associations, Institutions, groups and individual in Hindu society working actively to serve Hindus and the wider Australian society. The goal of this conference is to provide a platform and to bring together all Hindu volunteers, organizations, Associations, and temples that are currently, contributing to serve the society, and to showcase their contribution to Australia.

Seva” (selfless service) is a core value that underpins Hindu Dharma. Such selfless efforts by volunteers and philanthropists are not usually publicized. The 3rd National Hindu conference will provide a platform to bring forth their activities and outcomes in serving the community, and motivation & commitment towards volunteering to the cause of wider public.

The conference will include discussions on Hindu community’s contribution in serving Australian community through education, socio-religious, community services, and youth development.

This conference will be of interest to members of general public who are keen to learn about community service projects and to volunteers who are interested in various models of volunteering as well as community development. It will also be of interest to community development practitioners and academicians who may wish to observe or work with specific communities, students and individuals who may be keen to explore opportunities for volunteering.

There would be Sessions on

1.Hindu Temple ”“ Serving the Australian Community – A place of learning and socio-cultural activities/awakening.

2. Important role played by Hindu Organisations and Associations in serving the Australian society in general & Hindu Society in particular.

3. Serving the community through youth development and shaping future leaders.

4. Serving the community through educating young mind and shaping future generation

5. Serving the people in need and taking care of elders.

6. All women interfaith

Organisations, temples, associations and individuals are welcome to send their interest regarding participation in the conference either as a group or as an individual  to the conference coordinator: “conference@vhp.org.au”

Short URL: https://indiandownunder.com.au/?p=3117